11 Şubat 2018 Pazar

Bonsai Ile Mənzilinizdə Küçük Bağ Düşürün

Bonsai büyük ağaçların aynısını minyatürde oluşturma sanatıdır. Bonsai çok eski bir sanattır. Japon efsanesinde denir ki, bir imparator kendi imparatorluğunun minyatürünün yapılmasını emretmiş. Bu minyatürde sadece saraylar değil, ağaçlarda olmalıymış.

Böylece, eski Japon imparatorunun bu kaprisi göz alıcı bonsailərin oluşmasına neden olmuştur. XX yüzyılın başlarına kadar bonsai ancak zengin Japonların evlerini süslese de, yüzyılın ortalarından Avrupa ve Amerikalıların evlerinde de kendine yer bulmuştur. Evinizin uygun bir köşesinde kendine yer bulacak bir bonsai evinize farklı bir hava katacaktır. Böylece, Japonya deyince arkadaşlarınızın ve akrabalarınızın aklına suşi ve kimono ile beraber sizin evin aydınlık köşesinde mobilya ile güzel bir kompozisyon oluşturan bonsai da gelecektir. Bonsai sizin evinize rahatlık hissi ve estetik görünüm verecektir. O sizin yeni hobiniz olacaktır.



Çünkü gün geçtikçe onun dallarının büyüdüğünü ve sizin incelikle kesmeniz sayesinde istediğiniz şekli aldığını görmek size mutluluk verecektir. Bonsaiyi evin istediğiniz odasına hatta hatta mutfağa bile koyabilirsiniz. O her yerde güzel görünecektir. İster modern minimalist banyo, ister doğu tarzı yatak odası, isterse de modern şık misafir odasında. Bu ağacın rengini odadaki duvar kağıdı ve mobilyanıza uygun seçerek bunu eviniz için sadece bitki değil, güzel ve ilginç dekora çevirmiş olabilirsiniz. Bonsai tek olsa bile evde yeterince zevkli bir iç dekorasyon yaratabiliyor. Çok sayıda bonsai almak zorunlu değildir. Fakat sizin bakımı için ayırabileceğiniz zamanınız varsa, birkaç tane bonsai alıp, evinizde küçük bir bonsai ormanı kurmayı düşünebilirsiniz.